• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠK. ROKA 2022/2023
          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠK. ROKA 2022/2023

          • Posledný raz zazvonil zvonec a tomuto školskému roku je koniec.

            Posledný deň školského roka sa začal ďakovnou svätou omšou v kostole v Lipovciach a pokračoval na školskom dvore. Tam po príhovore pani riaditeľky a milej básničke prváčikov bolo odmenených mnoho žiakov za celoročné úspechy v nespočetných vedomostných a umeleckých súťažiach. Pokračovala aj tradícia udelenia ceny pedagogického zboru, ktorú si tentoraz odniesla Karolína Straková za promptnú pomoc pri nácviku vianočnej akadémie. Vysvedčenia a odmeny pre najlepších žiakov už žiakom učitelia odovzdali v triedach.

            Prajeme všetkým krásne slnečné leto, mnoho jedinečných a nezabudnuteľných zážitkov, s ktorými sa potom v septembri budeme môcť pochváliť. 

        • ROZLÚČKA DEVIATAKOV SO ŠKOLOU
          • ROZLÚČKA DEVIATAKOV SO ŠKOLOU

          • Pre našich deviatakov sa skončila jedna životná etapa, šťastne ukončili deviaty ročník a odchádzajú na stredné školy. Máme veľkú radosť, že každý z nich sa dostal na tú školu, ktorú si vysníval. Ako pamiatku po sebe v našej škole zanechali okrasný stromček vŕbu japonskú, ktorú zasadili na školskom dvore. Deň pred odovzdávaním vysvedčenia sa oficiálne rozlúčili s mladšími spolužiakmi, učiteľmi, škôlkarmi i nepadagogickými zamestnancami a predstavili svoje tablo. Zo srdca im prajeme veľa úspechov na strednej škole a veríme, že nám budú robiť dobré meno. Deviataci, nezabudnite sa prísť s úspechmi pochváliť, budeme sa z opätovného stretnutia veľmi tešiť.

            Mgr. M. Lendacká

        • NOC V MŠ
          • NOC V MŠ

          • Večer 27. 6. 2023 sa predškoláci vrátili do materskej školy, aby prvýkrát prespali noc v škôlke. Spoločne s učiteľkami zvládli turistiku k jazierkam. Spoločne sme si zasúťažili, opekali špekáčiky. Pomaličky sa stmievalo, ale ani to nás neodradilo, aby sme sa išli pozrieť na vodopád do kaňona. V škôlke nás už čakala chutná pizza a diskotéka. Každý prespaváčku zvládol výborne, zobudili sme sa svieži a oddýchnutí.

            Bc. A. Kundeková

        • DRUHÝ ROK S PROGRAMOM GLOBE
          • DRUHÝ ROK S PROGRAMOM GLOBE

          • Počas celého školského roka sme so žiakmi 1. a 2. stupňa hľadali odpovede na otázky v prírode. Rôzne aktivity, učenie bádaním žiakov motivovali aj k lepším výsledkom a hlavne aj pozitívnejšiemu vzťahu k životnému prostrediu a jeho poznaniu.

            V závere školského roka žiaci šiesteho ročníka naše bádanie reprezentovali na žiackej online konferencii GLOBE, kde si vymenili poznatky aj s inými zapojenými školami. Bola to pre nich zaujímavá skúsenosť, ktorá ich opäť niekam posunula. Držíme si palce aj na ďalší rok s GLOBE, nech sa nám darí.

            Koordinátor Mgr. A. Pavelková

        • KONCOROČNÝ PRVÁCKY PIKNIK
          • KONCOROČNÝ PRVÁCKY PIKNIK

          • S prvákmi sme sa dohodli, že deň pred dlhoočakávaným vysvedčením oslávime celý školský rok spoločným piknikom na školskom dvore. Každý sa poctivo pripravil a priniesol rôznorodé "mňamky", za čo by som veľmi rada poďakovala najmä všetkým mamičkám. Všetko sme si vyložili na stole v altánku, rozložili sme si deky a užívali si krásny voľný deň. Zahrali sme si písmenkovú skrývačku, vďaka ktorej sme si hravo zopakovali naučené písmenká, poskrývali sme sa aj navzájom, zahrali si rôzne zaujímavé spoločenské hry aj cukríkovú hru "Rozpovedz mi príbeh" s cukríkmi Mixle pixle, poskladali sme MEGA tangram, neobišiel náš ani úraz, ktorý nám pomohla zachrániť naša triedna lekárnička od @by Symi, a keďže v tento vzácny deň mal svoj sviatok aj náš Paľko, nechýbala ani pieseň Happy nameday v podaní spolužiakov a detí z MŠ, ktoré nás na chvíľku navštívili. Popri tom všetkom sme si pochutnávali na vynikajúcich mňamkách a nezabudli sme ani na nášho prváckeho Mima. Bola to taká naša malá rozlúčka, keďže na ďalší rok bude sprevádzať prvým ročníkom budúcich prváčikov. A ani Mimo na nás nezabudol a pripravil si pre nás prekvapenie. Do svojej škatuľky, v ktorej spával, keď sme neboli v škole, ukryl obrázok toho, koho si počas roka najviac obľúbil. Každý prvák postupne do škatuľky nazrel a... Mali ste vidieť, ako sa každý zaradoval, keď tam uvidel sám seba. Ako je to možné? Jednoducho. Náš beťárik Mimo do škatuľky vložil zrkadlo. A tak bol každý nesmierne rád, že tam našiel sám seba. Mimo vie, ako svojich prváčikov potešiť. Mimo je proste kamoš na nezaplatenie. Sme veľmi radi, že nám bol oporou počas celého nášho prvého roka v škole. ĎAKUJEME TI, MIMO! Všetkým budeš chýbať. Prajeme Ti, aby si Ťa obľúbili aj ďalší prváci.

            Na záver mi nezostáva nič iné, len zo srdca poďakovať všetkým prváčikom a ich rodičom za krásny školský rok. ĎAKUJEM! A prajem Vám prenádherné prázdniny. Verím, že sa s radosťou vrátite do školy, tentokrát už ako druháčikovia, aj napriek tomu, že prázdniny sú jednoducho skvelé.

            S pozdravom Vaša tr. uč. Veronika Miženková

        • PRÁCE V ŠKOLSKEJ ZÁHRADE POKRAČUJÚ
          • PRÁCE V ŠKOLSKEJ ZÁHRADE POKRAČUJÚ

          • Tento rok bol opäť plný práce aj v našom areáli či školskej záhrade. Za výsledkami stoja žiaci 1. a 2. stupňa, deti  z materskej školy s pani učiteľkami a naším super pánom školníkom. Hrabanie lístia, príprava záhonov, sadenie, vytrhávanie buriny medzi jahodami, ktoré nám tento rok dali bohatú úrodu, rozrastené bylinky. Aj v hmyzom hoteli si už našli domov malí „hmyzáci“. Nový a dôležitý prvok v našej záhrade je aj zberná nádoba na dažďovú vodu, ktorú vyrobil a spojazdnil tím z materskej školy v spolupráci s pánom školníkom. Spolupráca so žiakmi ôsmeho a deviateho ročníka rozšírila naše malé školské arborétum a spolu s osadenými drevenými lavičkami, financovanými z rodičovského združenia, nám zútulňujú náš areál školy.

            Ďakujeme pekne a tešíme sa na ďalší školský rok 😊

            Mgr. A. Pavelková

        • JÚN V MŠ
          • JÚN V MŠ

          • Mesiac jún bol v materskej škole veľmi rýchly, každý piatok v mesiaci sme mali akciu. Hneď na začiatku sme sa s deťmi vybrali na hotel Canyon, kde si deti vyskúšali hrať bowling. Zažili sme krásne veselé dopoludnie. Ďalší týždeň sme sa všetci ráno spolu s rodičmi stretli na zastávke a vybrali sa na výlet do Spišskej Novej Vsi, kde sme si mohli obzrieť zvieratká v zoo, zašantiť si v parku na preliezkach. Potom sme pokračovali do Alex parku, kde sme si otestovali naše zručnosti v lezení, plazení. Bol to deň plný zábavy a zážitkov. Predposledný deň v materskej škole sme mali rozlúčku s predškolákmi spojenú so zeleninkovou párty. Rodičia pripravili rôzne zeleninkovo-ovocné dobroty, na ktorých sme si spoločne pochutnali. Posledný deň sme sa rozlúčili s p. učiteľkou Mgr. Zuzanou Forišovou a predškolákmi. Navzájom sme si zapriali krásne prázdniny plné oddychu, zábavy.

            Bc. A. Kundeková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje