• OCHRANA ČLOVEKA A PRÍRODY - DOD NA VOJENSKOM LETISKU
          • OCHRANA ČLOVEKA A PRÍRODY - DOD NA VOJENSKOM LETISKU

          • V rámci praktickej časti OČAP a didaktických hier sa v piatok 23. septembra všetky triedy našej školy zúčastnili  Dňa otvorených dverí na vojenskom letisku v Prešove, ktorý sa konal pri príležitosti Dňa slovenského vojenského letectva. Počasie nám naozaj prialo, deti si deň užili, keďže videli mnoho zaujímavého. Videli sme prelet vrtuľníka UH-60M a vzdušný výsadok z neho, hasenie požiaru vrtuľníkom Mi-17M pomocou bambi vaku či prelety malých motorových lietadiel a vetroňov. Najväčší hluk však narobil prelet lietadla Vzdušných síl OS SR. Zaujímavé boli ukážky bojov zblízka a sebaobrany, ukážka výcviku psov, zásahu vojenskej polície pri prenasledovaní podozrivého vozidla, ale aj ukážka zásahu proti požiaru a vyprosťovanie osôb z vozidla. Žiakov však najviac oslovili statické ukážky vojenskej leteckej a pozemnej techniky, v ktorých sa chcel hádam každý odfotiť, a ukážky ručných zbraní. Veríme, že žiaci si v tento deň rozšírili svoje obzory a niektorí sú možno bližšie k rozhodnutiu, čím by chceli byť.

            Mgr. M. Lendacká

        • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia,

            dňa 19.09.2022 o 16.00 hod. sa uskutoční v priestoroch školy (pavilón 1, prízemie) plenárne zasadnutie rodičovského združenia. Po jeho ukončení sa uskutočnia triedne aktívy.

            Mgr. Gabriela Pavelková

            riaditeľka školy

             

        • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠK. ROKA 2022/2023
          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠK. ROKA 2022/2023

          • Po dvojmesačných prázdninách prišiel čas vrátiť sa do školských lavíc. Prvý školský deň pripadol na 5. september. Začali sme ho svätou omšou v kostole v Lipovciach, na ktorej pán farár požehnal školské tašky nielen novým prvákom, ale aj starším žiakom. Po presune ku škole nám básničku o návrate do školy predniesla Linda Polanská. Povzbudivo sa k nám prihovorila pani riaditeľka, ktorá srdečne privítala nových žiakov v prvom a piatom ročníku. Potom už nasledovala pasovačka prvákov ich triednou pani učiteľkou Veronikou, ktorá bola veľvyslankyňou kráľa Písmenka a kráľovnej Číslice. Veríme, že sa prvákom bude v školskom kráľovstve dobre dariť. Po pasovačke sa už žiaci so svojimi učiteľmi rozpŕchli do tried, kde dostali informácie na ďalšie dni, aby sme sa mohli čo najskôr vrhnúť do pracovného kolotoča.

            Mgr. Lendacká

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje