• RIADITEĽSKÉ VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Lipovce na základe rozhodnutia RÚVZ v Prešove a so súhlasom zriaďovateľa školy oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) dňa 30.1.2023 budú mať všetci žiaci školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov. V školskej jedálni sa nevarí, žiaci sú automaticky vyhlásení z obeda. ŠKD v tento deň nebude.

        • NÁVŠTEVA PLANETÁRIA V PREŠOVE (1. STUPEŇ)
          • NÁVŠTEVA PLANETÁRIA V PREŠOVE (1. STUPEŇ)

          • Na návštevu hvezdárne sme sa už dlho tešili a môžeme povedať, že šťastie sa na nás usmialo a dňa 26. 1. žiaci 1. stupňa navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Najskôr sme sa „túlali oblohou“ a vďaka potulkám malej Kamilky sa žiaci preniesli ku hviezdam a dozvedeli sa rôzne zaujímavé veci o nočnej oblohe a o planétach našej slnečnej sústavy. Našli sme odpovede na zaujímavé otázky. Prečo je Slnko také veľké? Prečo cez deň na oblohe nevidíme hviezdy? Ako ďaleko sú hviezdy? Čo sú to súhvezdia? Ako vyzerá Veľký voz, Malý voz alebo Lýra? Dozvedeli sme sa zaujímavosti o Mliečnej ceste. Dokonca sme sa zasmiali aj na rozprávkovej krave na Mesiaci. V druhej časti nášho programu sme si v príjemnom prostredí ľahli pod umelú hviezdnu oblohu. Rozprávkový pán hodinár nám všetkým vysvetlil, aké to bolo kedysi, keď budíkov na svete nebolo. Ukázal nám prehľad hodín od gnómonu, hodín s plavákom, presýpacích hodín, kyvadlových hodín až po moderné budíky. Na záver sa deti formou riekaniek naučili určovať čas podľa ručičkových hodín.

            Znovu sme si obohatili a prehĺbili svoje vedomosti a poznatky týkajúce sa vesmíru a dozvedeli sme sa zasa niečo, čo sme ešte nevedeli. Žiakom sa návšteva veľmi páčila, niektorí tu boli po prvýkrát. Po ceste do školy sme sa občerstvili v McDonalde.

            Mgr. Mária Horváthová

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Lipovce na základe rozhodnutia RÚVZ v Prešove a so súhlasom zriaďovateľa školy mení v dňoch 26. 1. 2023 - 27. 1. 2023 (štvrtok a piatok) zo závažných prevádzkových dôvodov formu vzdelávania z dennej na dištančnú. Bližšie informácie k organizácii vyučovania Vám poskytnú triedni učitelia. Nástup žiakov do školy oznámime prostredníctvom webovej stránky.

            Prevádzka školskej jedálne a ŠKD bude prerušená. Žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy.

            MATERSKÁ ŠKOLA

            V zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) budú mať v dňoch 26. 1. 2023 - 30.1. 2023 deti materskej školy riaditeľské voľno zo závažných prevádzkových dôvodovSledujte prosím webovú stránku školy, na ktorej zverejníme ďalšie informácie.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje