• LYŽIARSKY VÝCVIK 2023
          • LYŽIARSKY VÝCVIK 2023

          • Žiaci našej školy sa už tradične zúčastnili lyžiarskeho výcviku. V termíne 13. 2. - 17. 2. 2023 si v lyžiarskom stredisku Ski Drienica rozvíjali a zdokonaľovali svoje lyžiarske schopnosti. Po mnohých zaváhaniach a pádoch sa naučili lyžovať aj všetci lyžiarski nováčikovia, ktorí vydržali a posledný deň výcviku sa ako rovnocenní súperi postavili na štartovaciu čiaru zjazdovej trate, na ktorej sa súťažilo o sladké odmeny. V súťaži získal 3. miesto Oliver Ivan, 2. miesto obsadil Patrik Haladej a celkovou víťazkou sa stala Jana Tarbajová.

            Mgr. M. Fojtíková

        • ZIMA V ŠKD
          • ZIMA V ŠKD

          • Tohtoročná zima je bohatá na snehovú nádielku. Prináša pre deti mnoho nápadov, aby sa mohli vyšantiť na bielej snehovej perine. Žiaci z ŠKD využívajú každú voľnú chvíľku na spoločné aktivity (sánkovačka, korčuľovanie). Pobyt na čerstvom vzduchu, keď žiaci maľovali farbami na sneh, všetkých veľmi bavil. S láskou vyrábali aj valentínske pozdravy pre rodičov. Zaujímavé pre nich bolo aj programovanie cez Roblox. V našom ŠKD je každý deň zaujímavý a zábavný.

            M. Dolná

        • VÝCHOVNÝ KONCERT MUZIKA
          • VÝCHOVNÝ KONCERT MUZIKA

          • Vo štvrtok 9. februára k nám zavítali hudobníci z umeleckej agentúry AmOs s novým hudobno-výchovným koncertom s názvom Muzika, ktorý sa venuje starším legendám a evergreenom, ale aj textárom, skladateľom a novodobým úspešným hviezdam slovenskej a českej populárnej hudby. Vďaka video-projekcii sme si mohli hity Elánu, Olympicu, Teamu, IMT Smile, Žbirku, či Ďuricu a Adamca aj zaspievať. Obsah koncertu bol obohatený aj zaujímavými príbehmi zo sveta showbiznisu. Pomocou primeraných otázok boli žiaci vťahovaní do deja programu a za správne odpovede dostali aj drobné odmeny. Koncert bol milým spestrením vyučovacieho dňa.

            Mgr. M. Lendacká

        • EXPERT GENIALITY SHOW
          • EXPERT GENIALITY SHOW

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 5. až 9. ročníka zapojili do vedomostnej súťaže EXPERT GENIALITY SHOW, v ktorej si mohli porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Žiaci súťažili v 2 témach podľa vlastného výberu z rôznych oblastí života: „Ako funguje svet; Päť jazykov kultúry; Mozgolamy; Tajomstvá prírody; Svetobežník; Od Dunaja k Tatrám; Do You Speak English?; Góly, body, sekundy“.

            Diplomy úspešných riešiteľov získali: Sebastián Jonáš z 5.A v témach Ako funguje svet aj Päť jazykov kultúry, Sofia Haladejová zo 6.A v téme Ako funguje svet, Tatiana Slezáková zo 7.A v téme Góly, body, sekundy a Jakub Kravčík z 8.A v témach Od Dunaja k Tatrám a Svetobežník.

            Najúspešnejšími riešiteľmi boli Sebastián Jonáš a Jakub Kravčík, ktorí získali aj diplom TOP Expert. Všetkým riešiteľom blahoželáme.

            Mgr. S. Smolková

        • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE VŠETKOVEDKO
          • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE VŠETKOVEDKO

          • Žiaci 1. stupňa sa každoročne zapájajú do celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO. V súťaži vždy súperia najmúdrejší s najbystrejšími. Prikladáme výsledky, ako sa s úlohami popasovali naši žiaci tento rok.

            2. ročník – celkový počet bodov: 168

            Monika Kozáková (112 b), Michael Strelec (105 b), Terézia Miženková (91 b), Dávid Leško (63 b)

            3. ročník – celkový počet bodov: 210

            Linda Polanská (126 b), Timotej Petruška (119 b), Timea Šebestová (91 b), Veronika Ondrejová (70 b)

            4. ročník – celkový počet bodov: 210

            Lukáš Blizman (161 b) a Marek Blizman (154 b) získali titul VŠETKOVEDKO, Liliana Lešková (140 b), Simona Šimková (119 b)

            Všetkým srdečne blahoželáme, bratom Blizmanovým k získanému titulu Všetkovedka a všetkým ostatným  žiakom, ktorí ostávajú Všetkovedkovými učňami. Každý z nich sa určite poteší peknej odmene.

            Mgr. Ľ. Štofilová

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Prvý polrok školského roka sme zakončili dlho očakávaným karnevalom, na ktorom nechýbali rozprávkové a filmové postavičky, zvieratká, ovocia, čaje, vedci, lego kocky a ani karty. Karnevalová zábava sa tentokrát konala v sále kultúrneho domu obce Lipovce, v ktorej sa nám masky najprv predstavili, predviedli sa prechádzkou do veselých rytmov hudby a snažili sa zaujať svojou nápaditosťou, originálnosťou a farebnosťou ctenú porotu, v ktorej nechýbalo zastúpenie pani riaditeľky školy, učiteliek a rodičov žiakov. Po promenáde masiek nasledovali zábavné športové aktivity o sladké a vecné odmeny, v ktorých sme preverili rýchlosť a šikovnosť našich žiakov. Nasledovalo finálne vyhodnotenie najoriginálnejších masiek školy, jednotlivých tried a skupinových masiek, ktoré získali tú najchutnejšiu odmenu - tortu. Nechýbali ani ceny útechy ako motivácia zapracovať na svojej maske do ďalšieho roku. Na záver karnevalu dobrá nálada nechýbala, a tak sme sa všetci vytancovali na diskotéke a kto stihol, tak sa občerstvil sladkými odmenami, ktoré si vysúťažil. Už teraz sa tešíme na ďalši pestrý karneval.

            Mgr. K. Hekkel

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje